{{ 'Sort by' | trans }}:
  • Buiten de deur eten wordt steeds populairder

Buiten de deur eten wordt steeds populairder

De crisis behoort definitief tot het verleden, als we het uitgavenpatroon van de Nederlandse consument mogen geloven. Dit jaar wordt er naar verwachting meer geld aan eten en drinken buiten de deur uitgegeven dan in de periode voor de crisis.

Dat voorspelt het FoodService Instituut Nederland (FSIN) althans. Volgens de marktonderzoekers zijn vooral jongeren en tweeverdieners sneller geneigd om in de buidel te tasten voor een bezorgmaaltijd of restaurantbezoek.

In 2017 besteedde de Nederlandse consument gemiddeld ruim 1115 euro aan eten en drinken buitenshuis, dit jaar zal dat bedrag naar verwachting oplopen tot bijna 1163 per persoon. Voor de recessie in 2007 ging het nog om zo'n 1148 euro.

Wij van Daghapdoen.nl merken ook dat er steeds meer interesse is in onze dienst. De horeca trend van dit moment is namelijk ‘casual dining’. De klassieke horeca van een goed gedekte tafel met linnen servetten en gepoleerde glazen in een rustieke omgeving zal altijd blijven, maar is op dit moment over haar hoogtepunt heen. Het zal wel weer terugkomen, zoals alles terugkomt, maar dan weer net op een iets andere manier.

De trend van nu is dus informeel en dus wordt de Nederlandse horeca informeler. In kleding, maar ook in eten en drinken en de manier waarop we eten en drinken. Zelfs in de klassieke horeca zie je de bediening informeler worden. In de horeca is het vooral: zo min mogelijk poeha, maar wel waar voor je geld. Er zijn dus ook steeds meer restaurants welke actief een wisselende dagschotel aanbieden. Daghapdoen.nl sluit hier prima bij aan en helpt de consument de daghappen te vinden.

{{ message }}

{{ 'Comments are closed.' | trans }}

Gezellig samen een daghap doen?

Bekijk hier alle daghappen bij jou in de buurt, simpel en overzichtelijk.

Enjoy your moment